Когато става въпрос за професионални спортисти, съобразяването с препоръчителната дневна доза е гаранция за провал, защото не са взети предвид допълнителните изисквания и нужди на тялото на спортиста. Когато говорим за магнезия, всеки спортист би трябвало да си осигурява неколкократно препоръчителната дневна доза, ако желае да увеличи максимално спортните си постижения. Наличието на адекватни запаси от този жизнено необходим, естествен минерал ще го направи достъпен за целия организъм, без да предизвиква неприятните ефекти на синтетични агенти като стероиди, които създават физиологични дисбаланси.
Трансдермалната терапия с магнезий (прилагането на магнезиевият хлорид директно върху кожата) е идеална за спортисти, които се нуждаят от голямо количество магнезий, тъй като при орален прием усвояваемостта е ниска.
Освен разтягането, това, което можете да направите, за да се предпазите или да се възстановите от травми на сухожилията е натопяването на краката във вода с добавка на магнезиев хлорид, ваната за цялото тяло или втриването му дълбоко в мускулите по време на масаж.
Ваната с магнезиев хлорид спомага за извличането на възпалението от мускулите и ставите, тъй като съчетанието на горещина и магнезиев хлорид засилва кръвообращението и отделянето на отпадъчни вещества.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТРАНСДЕРМАЛНАТА ТЕРАПИЯ С МАГНЕЗИЙ

Най-простият начин на приложение на трансдермалната терапия е като се пръска и втрива в кожата течен разтвор на магнезиев хлорид или се натопяват краката за 20 минути в леген гореща вода с добавка на известно количество течен магнезиев хлорид.

По време на растеж на организма, бременност, кърмене, както и при прекомерни физически и психически натоварвания, нуждата от магнезий нараства.

НАЧАЛО | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |